Obilježena 20. obljetnica djelovanja Hrvatskog populacijskog pokreta

U dvorani POU Imotski, u petak na večer obilježena je 20-ta obljetnica djelovanja Hrvatskog Populacijskog pokreta i udruge Dalmatinski samac.Na svečanosti su sudjelovali članovi udruge,ali i brojni građani potaknuti svakako predanim radom predsjednika udruge Nedjeljka Babića Gangstera.Zapravo, zahvaljujući njemu i Hrvatski populacijski pokret za Imotsku krajinu ,koji je kasnije prešao u udrugu Dalmatinski samac, učinili su velike iskorake .Još 1996. tadašnji predsjednik Hrvatskog populacijskog pokreta don Anto Baković održao je u Imotskom osnivačku skupštinu pokreta i od tada njeno vodstvo pod paskom Nedjeljka Babića održava njegovu stabilnost,rečeno je na svečanosti. Nešto više od 380 sklopljenih brakova iz kojih je svijet ugledalo mnogo djece,a njihov broj je prema riječima Nedjeljka Babića jednostavno nemoguće ustanoviti,jer mnogi bračni parovi žive u Americi,Australiji, diljem Europe i Hrvatske, svakako su ispunili svoju zadaću,a i dalje će se raditi punim tempom rečeno je na svečanosti.Promicanje rada udruge preko mnogih tv i radio emisija ,novinarskih članaka u kojima glavnu riječ vodi Babić doprinijela je njenoj popularnosti.
Lijepa večer u kojoj je bilo i pjesme,smijeha i što je najvažnije lijepoga druženja,upotpunjena je i promocijom knjige Voli te Gangster i promocijom Cd-a i DVD-a Gangster te voli.
Program je vodio Ante Aračić,a u glazbenom dijelu nastupio je Ilija Kutleša,te Nedjeljkovi sumještani iz Runovića koji su i otpjevali nekoliko pjesama sa Gangsterova CD-a .Podijeljene su i zahvalnice zaslužnim za rad udruge.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com