Održana je 3. Dioklecijanova amfora, natjecanje kuhara na temu jela od bundeve i jela od sabljarke. U obje kategorije prestižno prvo mjesto osvojio je Imoćanin Jadran Grančić.
REZULTATI:
BUNDEVA
- Jadran Grančić
- Dejan Pivac
- Aleksandra Basara
SABLJARKA
- Jadran Grančić
- Dejan Pivac
- Toni Boban
UKUPNI POREDAK:
- Jadran Grančić
- Dejan Pivac
- Aleksandra Basara
Početak Dioklecijanove amfore je pokrenuo osnivač SKMER-a Miro Bogdanović s vizionarskim timom još u 2005. godini. Bila je to naznaka svih velikih natjecanja koja se od tada u Dalmaciji organiziraju.
Natjecanje 2016. je otvorio SKMER-ovac s velikim srcem i ljubavi za temu Dioklecijanove amfore – Veljko Barbieri.
Natjecatelje, posjetitelje i medije budnim je okom pratio stručni žiri: Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničić, Antun Nišević, Nikša Ivičević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin, a kroz program virtuoznošću provela Jasna Damjanović.
Nazočni su uživali u redu delicija s potpisom Trentona i maslinovog ulja u novonagrađenoj originalnoj ambalaži, redu vina, odslušali predavanje “Važnost priče u gastronomiji” Veljka Barbierija i ribi. Sudjelovali su na radionici “Pripreme carpaccia” Hrvoja Zirojevića uz priču i enološku radionicu “Dalmacija kroz vino” Franje Francema te sonatu Dioklecijanove amfore spjevanu kuhačama Marije Vickov i Antonija Vodanovića.
Svojim dolaskom splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odao je svoje priznanje kuharskoj struci i važnosti ulaganja u nova znanja i vještine svih naših ugostiteljskih djelatnika.