AUDIO: Imoćanin Jadran Grančić pobjednik 3. Dioklecijanove amfore

Održana je 3. Dioklecijanova amfora, natjecanje kuhara na temu jela od bundeve i jela od sabljarke. U obje kategorije prestižno prvo mjesto osvojio je Imoćanin Jadran Grančić. 

dioklecijanova-amfora

REZULTATI:

BUNDEVA

  1. Jadran Grančić
  2. Dejan Pivac
  3. Aleksandra Basara

SABLJARKA

  1. Jadran Grančić
  2. Dejan Pivac
  3. Toni Boban

UKUPNI POREDAK:

  1. Jadran Grančić
  2. Dejan Pivac
  3. Aleksandra Basara

dioklecijanova-amfora-jadran-grancic

Početak Dioklecijanove amfore je pokrenuo osnivač SKMER-a Miro Bogdanović s vizionarskim timom još u 2005. godini. Bila je to naznaka svih velikih natjecanja koja se od tada u Dalmaciji organiziraju.

Natjecanje 2016. je otvorio SKMER-ovac s velikim srcem i ljubavi za temu Dioklecijanove amfore – Veljko Barbieri.

Natjecatelje, posjetitelje i medije budnim je okom pratio stručni žiri: Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničić, Antun Nišević, Nikša Ivičević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin, a kroz program virtuoznošću provela Jasna Damjanović.

dioklecijanova-amfora-jadran-grancic-3

Nazočni su uživali u redu delicija s potpisom Trentona i maslinovog ulja u novonagrađenoj originalnoj ambalaži, redu vina, odslušali predavanje “Važnost priče u gastronomiji” Veljka Barbierija i ribi. Sudjelovali su na radionici “Pripreme carpaccia” Hrvoja Zirojevića uz priču i enološku radionicu “Dalmacija kroz vino” Franje Francema te sonatu Dioklecijanove amfore spjevanu kuhačama Marije Vickov i Antonija Vodanovića.

Svojim dolaskom splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odao je svoje priznanje kuharskoj struci i važnosti ulaganja u nova znanja i vještine svih naših ugostiteljskih djelatnika.

dioklecijanova-amfora-jadran-grancic-1

SKMER 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com