Županija iznajmljivačima dodijelila milijun i pol kuna

Župan Zlatko Ževrnja potpisao je i uručio ugovore za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanje kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije.

Korisnici sredstava su pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja u sobama, studio apartmanima, apartmanima, kućama za odmor i to isključivo za postojeće objekte kako bi podigli kvalitetu objekta.

Potporu je dobilo 80-ak malih iznajmljivača. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je milijun i pol kuna, a pojedinačne potpore su iznosile od 5 do 30 tisuća kuna. Kroz ovaj program potpora pokrenut je, osim turističkog, i ekonomski učinak jer su kroz njega angažirani brojni mali i srednji obrtnici i poduzetnici.

„Usprkos ne baš velikom županijskom proračunu uspjeli smo pokriti i ovu vrstu poduzetništva. Želimo pomoći i vama, malim iznajmljivačima. Drago mi je što sve više iznajmljivača dolazi iz Dalmatinske zagore jer taj dio geografski zauzima 80 posto površine naše županije, a tek jedan posto gostiju se upoznaju sa svim blagodatima Zagore. Tu leži ogroman potencijal i svi zajedno moramo raditi na iskorištavanju istog“ kazao je Ževrnja korisnicima programa.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com