Održan božićni koncert u Zmijavcima

U utorak, na blagdan svetog Ivana apostola i evanđeliste, u Zmijavcima je u Domu kulture održan tradicionalni, „8.Božićni koncert“.

Organizator, KUD „Dikovača“ iz Zmijavaca, pokazao je svu raskoš talenta, od najmlađih iz dramske sekcije, pa do najstarijih gangašica i gangaša.

Program je otvoren dječjom koreografijom i gangom domaćeg KUD-a, a potom je prigodnu božićnu pjesmu otpjevao Luka Gudelj.

Djevojke iz KUD-a Dikovača odigrale su „Ražanačko kolo“, a klapa „Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika (Gorica-Sovići) otpjevala je dvije klapske pjesme uz ovacije publike koja nije štedjela dlanova ni kad je zanimljivu koreografiju izvela Dramska sekcija, a potom i župni zbor.

Dramska sekcija iz susjednog Prološca svojim je skečom izazvala „salve smijeha“ u publici, a onda je uslijedio nastup Bećara iz HKUD-a Studenčica. Uz nekoliko bećaraca i dvije pjesme „Studenčani“ su digli na noge ispunjeni Dom kulture, a s pjesmom i gangom nastavili su i na domjenku nakon završetka službenog programa.

Posljednji na binu su izišli studenti iz Zmijavaca koji su za Božić pristigli sa svih strana svijeta kako bi svojom prekrasnom izvedbom kola iz opere „Ero s onog svijeta“ na najljepši način mještanima i svim nazočnim čestitali Božić i blagdane.

Svim sudionicima u programu prigodne zahvalnice dodijelio je prtedsjednik KUD-a „Dikovača“, Mijo Milas.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com