Mladi Imoćanin narušavao javni red i mir, sumnjiči se za prijetnje i napad na službenu osobu

Jučer, 1. siječnja, oko 6:20 sati, u ugostiteljskom objektu u Imotskom došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane  23-godišnjaka.

Prilikom intervencije vrijeđao je  i omalovažavao policijske službenike te se oglušio o izdanu zapovijed nastavljajući s narušavanjem javnog reda i mira uslijed čega je oštetio  inventar objekta i prijetio policijskim službenicima. Radi sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja nad njim su uporabljena sredstva prisile.  Prilikom  dovođenja u prostorije policije 23-godišnjak je pružao aktivni otpor te je  tjelesno  ozlijedio  policijskog službenika, oštetio policijsko vozilo te  inventar policijske postaje. Prethodno  mu je  pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja Imotski, a daljnju liječničku pomoć je odbio. Liječnička pomoć je pružena i policijskom službeniku te  utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Zbog  pružanja aktivnog  otpora i sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja  nad njim su uporabljena sredstva prisile i to  tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari, doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com