Ugašen požar u središtu Imotskog

Nakon puna dva i pol sata borbe sa vatrenom stihijom,kojoj je pomagala i vrlo jaka ledena bura,djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Imotski uspjeli su u 20,30 minuta  staviti pod kontrolu,a potom i ugasiti  veliki požar što je izbio na jednoj zgradi u strogom središtu Imotskog u ulici Ante Starčevića.

U gašenju požara sudjelovalo je sedam članova Javne vatrogasne postrojbe i  dva člana DVD-a Imotski sa četiri vatrogasna vozila od kojih je jedan imao posebne velike ljestve za gašenje visokih građevina.Samo zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasaca spriječena je prava tragedija jer zgrada kojoj je gorjelo krovište naslonjena je na nekoliko starih zgrada u središtu Imotskog.

U nekima od njih godinama nitko ne stanuje ,a ispod starih i dotrajalih potkrovlja raznog je suhog materijala.

Vatrogasci su bili  ogorčeni što su im pristup požarištu ometali parkirani automobili kojima je , inače, zabranjen ulaz u taj dio ulice,kao i činjenica da u blizini nisu imali niti jedan  ispravan hidrant, pa su morali vodom iz cisterni gasiti požar.

Iako je požar ugašen ,ekipa vatrogasaca ostala je do kraja sanirati zgarište,kako se vatra ne bi aktivirala.Uzrok požara najvjerojatnije je neispravan dimnjak,a šteta na objektu u kojoj ima stanara je velika.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com