TKD Imotski u 2016.g. jedan od najboljih imotskih sportskih kolektiva

U protekloj godini članovi Taekwondo kluba Imotski zajedno s trenerima putovali su na 24 natjecanja7 država i na dva kontinenta te su ukupno prešli 17.000 kilometara.

Podsjećamo na najvažnija zbivanja:

  • Godina je započela polaganjem za crne pojaseve koje se, u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, održalo u Zagrebu. Pet članova zadovoljilo je kriterije komisije. Od toga troje za 1. Poom, odnosno dječji crni pojas, a dvoje za 1. Dan.
  • IX Memorijalni taekwondo turnirJosip Jović“, koji se održao u travnju, bio je najuspješniji do sada. Okupio je više od 500 natjecatelja iz 30 klubova. Sam turnir održan je na 6 borilišta, a za TKD Imotski nastupilo je 129 natjecatelja u borbama i Kick-u.
  • TKD Imotski osvojio je tri medalje na prvenstvima države, po jednu u svakoj uzrasnoj kategoriji. U kadetskom uzrastu broncu je osvojio Ivan Gabrijel Jukić u kategoriji do 33 kilograma. Juniorka Matea Kolovrat  osvojila je srebro u kategoriji do 55 kg, a za najbolji rezultat s prvenstava države pobrinula se Stela Kavelj koja je osvojila seniorsko zlato u kategoriji do 53 kg te je ujedno proglašena najboljom natjecateljicom prvenstva.
  • Tijekom prvog djela godine održale su se i kvalifikacijski turniri za nacionalne timove. U juniorskom uzrastu, nakon tri održana turnira, Matea se izborila za treće mjesto u kategoriji do 55 kg, dok se na kvalifikacijama za U21 reprezentaciju Stela opet okitila zlatom te izborila svoje mjesto u reprezentaciji. Stela je nastupila i na President kupu u Bonn-u gdje je pokušala ostvariti nastup na Europskom seniorskom prvenstvu. No, zaustavljena je u drugom kolu tek u dodatnoj rundi na zlatni bod od osvajačice europskih Olimpijskih kvalifikacija Azerbejdžanke Patimat Abarkove.
  • U lipnju je Matea Kolovrat nastupila na G-1 turniru u Austrijskom Innsbrucku, Matea je nakon četiri pobjede zaustavljena u finalu osvojivši tako srebrnu medalju, a ujedno je bila i najbolje plasirana Hrvatica u kategoriji.
  • Kraj školske godine bio je rezerviran za prvenstvo kluba, natjecanje na kojem su nastupili početnici TKD Imotski u mlađim uzrastima. Na prvenstvu je nastupilo preko stotinu djece iz cijele Imotske krajine u sparingu, tehnici, kicku i drugim sportskim igrama.
  • Možda i najvažniji rezultat godine ostvarila je Matea Kolovrat na Svjetskom DMA prvenstvu koje se održalo krajem srpnja u turskom gradu Samsunu. Matea je, iako još juniorka, otišla do finala i osvojila našu prvu svjetsku medalju, i to onu najvišeg sjaja. Mateu je u Turskoj pratio trener Ivan Bubalo kao član trenerskog tima reprezentacije.
  • Tijekom ljeta, u sklopu priprema, TKD Imotski podsjetila je Nikita Glasnović, švedska olimpijka koja je nastupila na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiro-u, gdje je nakon sjajnog dana poražena u borbi za olimpijsku broncu.
  • Mlađi kadeti i kadetkinje (9-11 godina) nastupali su na 12 turnira u Hrvatskoj i BiH (Korčula, Mostar, Split, Zadar, Karlovac….). Posebno treba istaknuti djevojke koje su na brojnim turnira na kojima su nastupile bile plasirane među najuspješnijim ekipama: Lea Grbešić, Klara Tolić, Dijana Mršić, Martina Milardović, Maja Vidak, Petra Rebić i Eva Zdilar. Među momcima valja spomenuti Marka Grbešića, Josipa Katanušića i Marka Katanušića kao najuspješnije natjecatelje u uzrastu.
  • Na G-1 Otvorenom prvenstvu Poljske održanom u Varšavi, Matea Kolovrat osvojila je broncu, dok je Stela, u seniorskoj konkurenciji, ostvarila jednu pobjedu. Krajem studenog, TKD Imotski sudjelovao je i na Croatia te Beograd Open-u, također G-1 turnirima. Na turnirima su nastupale Matea Kolovrat, Stela Kavelj i Marta Šimunović. Stela je osvojila nešto važnih bodova za seniorski ranking, dok su cure u juniorskom uzrastu pomalo neočekivano ostale bez medalje na oba natjecanja.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com