„Noć otvorenih vrata HRZ i PZO“

U sklopu manifestacije Noć muzeja, na prostoru Zračne luke Split, svoj program pod nazivom  „Noć otvorenih vrata HRZ i PZO“ imat će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana sutra, 27. siječnja, od 13 do 19 sati.

Na području Splitsko-dalmatinske županije po prvi put javnosti će biti ponuđena mogućnost doživljaja zrakoplova i helikoptera HRZ i PZO kroz zanimljiv i atraktivan program.

U dnevnom dijelu dana posjetitelji će moći razgledavati zrakoplove i helikoptere te promatrati letački program od 15 sati. U sumrak, od 17 sati, zbog prirodnih svjetlosnih efekata te paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje, bit će poseban doživljaj vidjeti izloženu tehniku na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću.

Pripremljeni su i brojni drugi sadržaji poput izbora „Naj osmijeh pilotske kabine“, nagradne igre i razna iznenađenja, dok će mladi na promotivnom pultu dobiti informacije o mogućnostima školovanja za vojne pilote i pripadnike Oružanih snaga RH.

Posebno zanimljiva je radionica za najmlađe pod nazivom „Pilotiranje na simulatoru aviona MiG-21“ gdje će djeca uz pomoć pilota simulirati upravljanje borbenim avionom MiG-21.

Zbog velikog interesa javnosti, posjetitelji se mole da, zbog izbjegavanja gužvi, prioritetno koriste redoviti javni prijevoz do Zračne luke Split.

Za ovu prigodu uvedene su dodatne besplatne autobusne linije na relacijama:

  • Glavni autobusni kolodvor Split – Zračna luka Split, prijevoznik „Pleso prijevoz“

Polazak: svakih 20 minuta od 11:20 sati do 17 sati

Povratak: od 16:30 sati i dalje prema potrebi

  • Stara benzinska postaja Trogir – Zračna luka Split, prijevoznik „Pleso prijevoz“

Polazak: svakih pola sata od 12 do 17 sati

Povratak: od 16:30 sati i dalje prema potrebi

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com