Održana 33. sjednica imotskog Gradskog vijeća

Sinoć održana 33. sjednica Gradskog vijeća grada Imotskog  imala je i nekoliko zanimljivih točaka, kao i pitanja oporbe.

Vladajući ,kako nam reče predsjednik vijeća Petar Bašić Markota izdvajaju četiri  točke.Prva je, prijedlog upućen županiji da se a nakon razdvajanja sadašnje osnovne škole Stjepan Radić u Imotskom na dvije škole,jedna zove po imenu Fra Virgilija Perića ,znamenitog Imoćanina pobornika hrvatske riječi i jezika,te velikog graditelja .

Druga je prolongiranje donošenja odluke o imenovanju novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta,potom suglasje s oporbom da se za  sanaciju obiteljske kuću Brečić nastradalu u požaru i koja kao takva prijeti građanima izdvoji 50 tisuća kuna za njenu sanaciju,kao i odgoda imenovanja dva člana Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe.

Oporba pak izdvaja prijedlog da se obećana izgradnja dnevne bolnice u Zagvozdu preusmjeri u Imotski i tako da  konačno Imotski bude gospodarsko, kulturno i zdravstveno središte,potom da se konačno stavi na dnevni red pitanje stanja u vatrogastvu i riješenje problema u JVP Imotski.Također oporba je istaknula kako je grad Imotski među rijetkim sredinama u Hrvatskoj gdje su invensticije u razvoj,posebno gospodarstva na najnižoj razini.
Foto: Arhiva

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com