Noć muzeja u Imotskom: Izložba “Lica rata”

Povodom 25-te obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i manifestacije „Noć Muzeja“,sinoć je u Zavičajnom muzeju Imotski otvorena izložba ratnih fotografija pod nazivom Lica rata –Faces of war. Realizaciji ove vrlo lijepe izložbe koja je privukla veliki broj posjetitelja plod je suradnje Zavičajnog Muzeja Imotski i Hrvatskog povijesnog muzeja.Izložbu su otvorili v.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ankica Jukić,kustos Branimir Leko ,te autor izložbe Ivica Nevešćanin.


O izložbi,ali i svom sudjelovanju u njenoj realizaciji sasvojim fotografijama iz rata, govorio je naš poznati fotoreporter Matko Biljak.
Izloženim fotografijama obuhvaćen je vremenski period od 1990. do 1995.godine,a samim time su na poseban način predstavljeni događaji iz Domovinskog rata .Izložbom se u Imotskom Zavičajnom muzeju predstavljaju fotografije u klasičnim foto-uvećanjima i multimedijalnim prikazima iz Zbirke fotografija i negativa Hrvatskog povijesnog muzeja,srodnih institucija i privatnih zbirki ratnih fotografa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com