Kišovit vikend, mogući su obilniji pljuskovi: Od utorka bura i postupno hladnije

Sljedeća tri dana najviše kiše past će u zaobalju, ponegdje i preko 100 litara.

Ojužilo je posljednjih nekoliko dana diljem Jadrana. Duboka atlantska ciklona zahvatila je zapadnu Europu, a s njene prednje strane nad naše područje stiže sve topliji zrak. Dok je tijekom petka na sjevernom Jadranu bilo i obilnije kiše, u Dalmaciji se, usprkos promjenjivoj naoblaci, zadržalo suho.

Dani vikenda ipak donose više kiše cijelom Jadranu, iako će ona biti znatno češća i obilnija u zaobalju nego na otocima.

U subotu će biti vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U zaobalju, a osobito zaleđu Rijeke, mjestimice će pasti blizu 100 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjeren do jak lebić i jugo, na moru sjevernog Jadrana povremeno može biti olujnih udara vjetra. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 7 do 13°C, a najviše dnevne većinom od 11 do 16°C.

Nedjelja donosi nastavak vrlo nestabilnog vremena. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, te će povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. Mjestimice će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Najmanje oborina bit će na jugu Dalmacije. Još u noći puhat će umjeren i pojačan pulenat i lebić, ujutro će zapuhati jugo koje će danju jačati, pa će popodne ponegdje na moru biti jako. Prema kraju dana, a osobito navečer jugo će na sjevernom Jadranu biti u zamjetnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 9°C ponegdje u zaobalju do 15°C u Dalmaciji.

Kišovito će biti u ponedjeljak, osobito u Dalmaciji gdje će se jugo najduže zadržati. Na sjevernom Jadranu tijekom dana bura koja će se do utorka proširiti na veći dio Jadrana uz prestanak oborina i djelomičnu stabilizaciju. Bit će to uvod u sunčanije ali i hladnije dane sredinom idućeg tjedna.

Iako se prije nekoliko dana pojavila ta mogućnost, postaje jasno da do jačeg zahlađenje u sljedećem tjednu ipak neće doći. Iako će u drugom dijelu tjedna biti nešto hladnije, a moguć je i snijeg u planinama, velike hladnoće sljedećih desetak dana nisu na vidiku, piše Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com