HSLS pokrenuo portal “Predloži za bolju Imotsku krajinu”

Na današnjoj konferenciji za medije HSLS Imotske krajine predstavio je interaktivni portal „Predloži za bolju Imotsku krajinu“ s ciljem da se ojača komunikacija između građana i predstavnika građana u općinskim i gradskom vijeću. Portal je dostupan na adresi www.predlozizabolje.com i na njemu posjetitelji mogu ostaviti svoje primjedbe i prijedloge za bolju Imotsku krajinu.

Predstavljajući portal kandidat na načelnika Prološca Toni Garac je rekao da je ovaj portal samo jedan od načina na komunikacije između građana i vlasti. „Vlast se udaljila od naroda, ne sluša i nema razumijevanja za njihove potrebe. Kao načelnik, bit ću jednako dostupan svima i s punim razumijevanjem za sve stanovnike Prološca, u svakom njegovom dijelu.“

Kao jedan od osnovnih problema u komunikaciji Proložana i aktualne vlasti Garac navodi činjenicu da nisu ustrojeni mjesni odbori. „Ispada da se po birtijama trebaju rješavati interesi naših sumještana. Kad pobjedimo, sigurno je da ćemo ustrojiti mjesne odbore tako da komunikacija vlasti/načelnika bude jasna, s legitimno i legalno izabranim predstavnicima naših zaseoka.Obećajem im puno razumijevanje i mislim da možemo biti pravi parteneri – zaključio je Garac.

Maja Vican, predsjednica imotskog HSLS-a koji na lokalnim izborima podržava Ivicu Kukavicu kao kandidata za gradonačelnika Imotskog, ujedno je i kandidatkinja za dogradonačelnicu Grada Imotskog, vijećnica je u aktualnom sazivu Gradskog vijeća. Maja Vican kaže kako je klub vijećnika aktualnoj imotskoj vlasti postavio 160 pitanja s potrebama građana. Niti na jedno, nismo dobili odgovor, kaže Vican. „Ako odgovor na pitanja nismo dobili mi, izabrani predstavnici građana, onda možete zamisliti bi li odgovor dobio bilo koji građanin. Vlast se ponaša kao da potrebe građana koji financiraju njihove plaće, i zajednički proračun, nisu njihovi. To je potpuno neprihvatljivo i to ćemo promijeniti.“

Podršku HSLS-ovcima je dao nezavisni kandidat za imotskog gradonačelnika Ivica Kukavica:“Ovaj portal je zanimljiv način na koji možemo ojačati međusobnu komunikaciju. Zajedno s građanima smjenit ćemo nesposobnu vlast, i ove „faraone“ te ustrojiti odgovornu i aktivnu vlast”, stoji u priopćenju kojega smo zaprimili iz HSLS-a.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com