Hrabri GSS-ovci spasili psa

Dva puna dana i dvije noći jedan je pas u Rašćanima Gornjim u zaseoku Prgometi čekao da mu netko spasi život.Upao je u seoski bunar  udaljen od središta sela .U hladnoj vodi,koja na sreću nije bila duboka, zavijao je i lajao .Njegov vlasnik 93. godišnji Marijan Erceg  nije se sam osudio krenuti u potragu za svojim ljubimcem i vjernim prijateljem.

No, kako ova priča ne bi završila tužno pobrinuo se jedan  Marijanov susjed koji je obilazeći svoje pčelinje košnice čuo očajni lavež psa.Sam se nije mogao spustiti u bunar koji je pri vrhu vrlo uzak svega 40 x 40 centimetara.To su stari seoski bunari na takozvane svodove,otvor im je uži dok su u dubini širi .Susjed je alarmirao službu 112,ovi Gorsku službu spašavanja.

-Dobili smo obavijest o tom psu i kako u nas nema dvojbe kada je u pitanju pomoć u spašavanju i ljudi i  životinja,uputili smo se ja i kolega Željko Međurečen.Uz veliki oprez Željko se uz pomoć konopa spustio kroz uski prolaz,pomogao sam mu također da i dio opreme spusti u bunar.Dalje je teklo sve po planu.Zavezao je nesretnog psa i izvukao sam ga vani.

Vjerujte, i ja i Željko,  čekali smo kako će pas reagirati,hoće li moći izdržati., a mještani su došli vidjeli je li pas stari prijatelj njihovog Marijana  živ.Na svu sreću  malo je drhtao,dobio je hranu,jednostavno je oživio,na radost sviju nas ,a posebno gazde Marijana, ispriča nam lijepu priču u utorak poslije podne Fedor Ante Kukavica poznati GSS-ovac iz isturene jedinice Imotski  GSS-a Makarska .

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com