Stela Kavelj poražena u Turskoj

Drugog dana G-2 Turkish Open-a članica Taekwondo kluba Imotski Stela Kavelj nastupila je na ovom jakom svjetskom turniru koji je okupio 1.360 natjecatelja iz 40 zemalja.

Imoćanka je u prvom kolu pobijedila treću nositeljicu Cipranku Despinu Pilavaki (8:7), a u drugom kolu bila je bolja od Turkinje Ceren Kabal (24:5).

No, poražena je u borbi za medalju od Turkinje Altunel Durdane (1:9). Ovime Stela završava nastupe u Turskoj gdje je u proteklih 10-ak dana nastupila na Europskom prvenstvu klubova i Turkish Open-u.

Iako nije uspjela doći do medalje, odradila je nekoliko izvrsnih i vrlo dobrih borbi te je prikupila važne bodove na ljestvici Svjetske taekwondo federacije koji će joj olakšati ždrijeb na idućim svjetskim turnirima G1 i G2 (global tournament).

Sljedeći takav turnir, koji očekuje natjecatelje Taekwondo kluba Imotski već za 10 dana, je Slovenia Open koji će se održati u Mariboru. Bolji plasman na ljestvici Svjetske taekwondo federacije donosi plasman na Olimpijske Igre (Tokio 2020.g.), stoga su izrazito važni nastupi na ovakvim međunarodnim turnirima.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com