Zlatni pir Korde i Ankice: Ganga ih održala punih 50 godina

Ma gdje po Imotskoj krajini ,a posebno u općini Podbablje spomenete nadimak “Korda”,dovoljno je da vam odgovore,: Korda, pa to je naš Vinko Ćapin najpoznatiji gangaš.Ako k tome  i spomenete njegovu ženu Ankicu,dobijete isti odgovor:Pa to vam je vrsna gangašica.I zove nas  tako u subotu Mate Buljan Bili iz Podbablja da dođemo i ovjekovječimo zlatni pir Korde i njegove Ankice.I tko bi to mogao odbiti,zamjerili bi nam mnogi naši slušatelji radija  i čitatelji  našega portala.

A zlatni pir Korde i Ankice prilika je da se i čuju neke pojedinosti koje se o ovom popularnom gangaškom paru nisu znale.

-Zaveo sam je gangom,a bogme i ona mene isto, priča nam veseli Vinko ,kada smo banuli u u dimnu kuhinju kod njegova komina gdje se upravo nešto lijepo vrtjelo na ražnju za feštu u kući Ćapinovih. Lipo je pivala, a bogme i ja i tako smo ti se mi gangom dozivali i odzivali.Ja u Ćapina, ona u Buljana i samo smo se mi razumili.Oženili smo se I tako fala Bogu evo ostali na uzgoru punih 50 godina, reče nam Korda nazvan tako što ,kako kaže Mate, plane ko šuferin,ali se isto tako brzo smiri.A, inače je dobar ko kruh.

-Imamo troje dice, dvanaest unučadi,bili smo zajedno na rađi u Njemačkoj.I da se sto puta rodim,opet bi svih sto puta izabrala moga Kordu za muža.Kad mi dvoje zapivamo , eto to nema na daleko, priča nam uvijek vesela Ankica.,potvrđujuči da istinska ljubav ostaje dovijeka.-

E, pa naš Korda i Ankice  živi bili još pedeset godina i pjevali gangu.Očito da vas ona drži tako vitalnim i veselim.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com