Imotski: Potpora u inkluzivnom obrazovanju

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja  u imotskoj Industrijsko-obrtničkoj školi započeo je jučer poslije podne dvodnevni okrugli stol i stručne radionice  na temu potpore u inkluzivnom obrazovanju, namijenjene radu s djecom koja imaju poteškoće u razvoju,kao i susrete s njihovim roditeljima, stručnim radnicima, psiholozima i svima onima koji na neki način sudjeluju u radu s hendikepiranom djecom.

Prva predavanja održala je mr.sc. Marijana Gojčeta iz ministarstva znanosti i obrazovanja, te Luči Lončar i Mara Capar iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ono što je posebno iznenadilo organizatore je veliki broj sudionika  na predavanjima i stručnim radionicama,a posebno roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

-Svi mi u prvom redu prosvjetni djelatnici koji se svakodnevno susrećemo s tom djecom, stručne osobe koje s njima rade i komuniciraju, logopedi, psiholozi i ostali,pozvani smo  pružiti posebnu pažnju toj djeci.Upravo ovaj okrugli stol,i ove radionice koje će se nastaviti i tijekom petka, donijeti će dragocjene  smjernice za to stručnih osoba ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje  našim djelatnicima na terenu.Mi smo se kao organizatori iz naše škole potrudili da organizacija bude na visini i mislim da smo prvi dan u tome uspjeli riječi su ravnatelja Industrijsko obrtničke škole prof. Nedjeljka Biočića.

U radu okruglog stola već danas sudjelovati će i zamjenik ministra znanosti i obrazovanja. Prof.Momir Karin koji je i najzaslužniji što se cijeli program održava u Imotskom.Na žalost u Imotskoj krajini ima veliki broj djece s poteškoćama u razvoju o kojima se osim škola brine i udruga civilnih invalida Imotske krajine .

Danas će također biti i riječi o korištenju EU fondova u ovom ozbiljnom i odgovornom poslu s djecom,a poseban akcent okruglog stola posvetit će se i razgovoru sa roditeljima djece koja imaju poteškoće u razvoju.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com