Dijamantni pir Marije i Filipa Bilića

U  župi Studenci svoj veliki bračni jubilej, 60 godina međusobne vjernosti i ljubavi okruženi potomcima i prijateljima 27. veljače 2017. godine proslavili su Mila i Filip Bilić.

Vjenčali su se u crkvi Svetoga Roka 19.02.1957. godine Filip je rođen 1928 godine a supruga Marija, djevojački Bilić 1932. godine. Život ih nije mazio a većinu svog životnog vijeka proveli su u tuđini. Kao i njegovi susjedi Filip Bilić je počeo za rana zarađivati ,  uglavnom na teškim građevinskim poslovima. Radio je u Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH a 1957. godine odlazi u Njemačku. Tu je proveo 5 godina, uglavnom radeći tokarske poslove. 1962 godine iz Njemačke odlazi u USA gdje je proveo ukupno 33 godine radeći razne poslove , među ostalim gradio je World trade centar u New Yorku  kojeg su teroristi srušili. U Njemačkoj mu se priključila i supruga Marija.  U  USA uglavnom su živjeli i radili u New Yorku.  Tu su im se rodila i djeca Thomasina 1962 godine, sada udata za  Jukića iz Runovića  te druga kći Jeannine sada udata  za Antu Tonya  Đonlića. Đonlići sada žive u Splitu i imaju mali obiteljski hotel te još nekoliko nekretnina. Ante Đonlić je igrao nogomet sa slavnim Brazilcem Peleom za Cosmos te za američku reprezentaciju. Thomasina Jukić ima troje djece a  Jeannine Đonlić dvoje. Dakle, imaju petero unučadi. Jeannine živi s obitelji u Splitu a Thomasina je još u   USA ali se namjeravaju vratiti.

Filip i Marija su se vratili u Hrvatsku 1995. godine a prije toga su sagradili novu kuću. Sada uživaju u mirovini zarađenoj u tuđini.

Želimo im još puno zajedničkog života  i da dožive i 70 godina zajedničkog braka.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com