Tiskana monografija “Župe Imotske krajine”

Iz tiska je izišla najnovija monografija (prvi i drugi dio) pod nazivom Župe Imotske krajine našega poznatog svećenika fra Vjeke Vrčića.

Na čak 640 stranica  opisane su župe,ali i događaji,te poznate osobe 23  župe Slivno, Rašćane, Krstatice, Podbablje,Poljica,Runovići,Podosoje,Vinjani,Proložac,Ričice,LOkvičići,Studenci,Lovreć-OPanci,Zagvozd,Medov Dolac,Grabovac,Cista,Dobranje,Svib,Aržano,Biorine,Stara Župa Vrdol ili Vrdovo.

Ono što ovo izdanje čini posebnim  i daje jedno novo svjetlo na život i običaje naših ljudi,jeste i to da su u knjizi opisani zemljopisni smještaj župa,ekonomsko stanje,detaljni podaci o pojedinim plemenima, a fra Vjeko je nastojao prodrijeti do “korijena” plemenske loze u svakoj  župi.

U knjizi se opisuje i kulturni i društveni život pojedinog mjesta i plemena,početak školstva,školovanja sve do 1945.godine.U knjizi je detaljan popis svećenika naših župa,popis povijesnih spomenika,te je ovo zaista jedno vrijedno djelo,u izdanju kulturne udruge Kap.

Za informaciju našim čitateljima, posebno onima izvan Imotske krajine,ova knjiga se može naručiti i putem mobitela  099 638 1455.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com