STIŽE PROLJEĆE – U drugom dijelu tjedna temperature će rasti do 22 stupnja!

Iza nas su dvije marčane bure, a treća još nije na vidiku.

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od početka kalendarskog proljeća, odnosno trenutka proljetne ravnodnevnice. Dani su sve duži, a ljetno računanje vremena počinje 26. ožujka 2017. godine u 2 sata iza ponoći i to pomicanjem za jedan sat unaprijed. Za razliku od vremenskih prilika koje su dominirale dosadašnjim tijekom ožujka, u novom tjednu prognoza će biti vrlo monotona, a to znači samo jedno – stabilna anticiklona uz obilje (marčanog) sunca. Oborina neće biti, a izostat će i značajnija bura.

U ponedjeljak će prevladavati sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, a samo prolazno podno obalnog gorja može biti pojačana do jaka. Na moru popodne umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.

Utorak će biti pretežno sunčan. Puhat će umjerena, povremeno i jaka bura i tramontana. Navečer će podno Velebita i Biokova biti olujnih udara. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Srijeda donosi nastavak stabilnog vremena. Prevladavat će sunčano, ali krajem dana može biti promjenjive naoblake. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, koja samo povremeno može biti pojačana. Jutarnje temperature bit će malo više, a najviše dnevne temperature bit će većinom od 15 do 20°C.

Pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku i suho bit će u četvrtak. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Bit će toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do čak 22 Celzijeva stupnja.

Pretežno sunčano bit će tijekom petka. Ujutro je u nekim kotlinama zaobalja moguća magla. Noću će puhati slaba bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

Topao i sunčan vikend

Niti u dane vikenda neće doći do značajnije promjene vremena. U subotu će prevladavati sunčano. Noću tiho, a danju će puhati slab jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

Djelomično sunčano, uz umjeren porast naoblake tijekom dana bit će u nedjelju. Zapuhat će jugo koje će postupno jačati prema kraju dana. Jutarnje temperature zraka malo više, danju bez veće promjene u odnosu na subotu, piše Dalmacija danas. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com