Maturantima Ekonomske škole predstavljena tematska staza “Tinovo hodočašće po Zagori”

Maturantima Ekonomske škole u Imotskom sinoć je na vrlo zanimljivom predavanju predstavljena tematska staza „Tinovo hodočašće po Zagori“.

Riječ je o projektu Kulturno-umjetničke udruge „Ujević“ iz Krivodola koja baštini  vrijednosti lika i djela velikog Tina Ujevića, čiji korijeni duboko sežu upravo u ovom pitomom selu Imotske krajine.

Šezdesetak maturanata škole, animiranih od strane svoje profesorice Ane Leko i vodstva škole, sa zanimanjem je pratilo izlaganje Vesne Ujević, predsjednice udruge i daljnje rođakinje velikoga Tina, o tematskoj stazi  koja je u izgradnji u općinama Lokvičići, Proložac, Podbablje i gradu Imotskom.

Poučna staza imat će 16 točaka, a svaka od njih bila je mjestom gdje se Tin Ujević rado zadržavao i gdje su ga vrijednosti  tih mjesta inspirirale za neka od njegovih djela. Spomenimo tako gostionicu Šomanović u Grubinama ili izvor Zvizda u Studencima te niz drugih lokacija u navedenim mjestima.

Vesna je učenicima predočila  značaj te staze duge oko 60 kilometara na kojoj bi uskoro trebale biti postavljene i posebne informativne ploče na kojima će se opisivati Tinov boravak na pojedinoj lokaciji i značenje tih mjesta u njegovim djelima.

Ovo vrlo vrijedno predavanje popraćeno je i lijepim glazbeno-recitatorskim programom koji je u uskoj vezi sa stvaralaštvom Tina Ujevića.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com