Akcija u prometu na području PU Splitsko-dalmatinske

Na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske sutra, 16. ožujka, u vremenskom intervalu od 12 do 17 sati provest će se akcija u prometu, s naglaskom na zahvaćanje prekršaja vozača i putnika na motociklima i mopedima.

Imajući u vidu da se u narednim mjesecima na prometnicama očekuje velik broj vozača motocikala i mopeda, te općenito pojačani intenzitet prometa, pozivaju se svi sudionici u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Poseban apel upućen je vozačima mopeda i motocikala koji uz pješake spadaju u najranjiviju skupinu sudionika u prometu. Uz korištenje propisane opreme, prvenstveno homologirane i pravilno pričvršćene zaštitne kacige te tehnički ispravnih i registriranih mopeda i motocikala, obvezno prilagodite vožnju stanju i uvjetima na kolniku uz poštivanje ograničenja brzine.

Policija apelira i na vozače ostalih kategorija vozila da prilikom vožnje vode računa o motociklima i mopedima, kojih je svakom danom na prometnicama sve više. Budite posebno oprezni prilikom skretanja te pretjecanja ili zaobilaženja drugih vozila, odnosno navedene radnje ne poduzimajte prije nego što se uvjerite kako ih možete izvršiti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com