Nekadašnji policajac Nikola Lažeta osuđen na zatvorsku kaznu zbog primanja mita

U Splitu je jučer objavljena presuda za namještanje utakmica u ligi Splitsko-dalmatinske županije.

Sudac, inače policajac Nikola Lažeta, osuđen je za više kaznenih djela protiv službene dužnosti na kaznu od godine i pol zatvora. Lažeta je skupio dosta kaznenih djela: tri kaznena djela primanja mita, jedno kazneno djelo davanja mita i jedna zlouporaba položaja i ovlasti. Sudac Slavko Lozina izrekao mu je djelomičnu uvjetnu osudu po kojoj će ipak morati šest mjeseci u zatvor, dok se ostatak kazne neće izvršiti ako u roku kušnje od tri godine ne počini novo kazneno djelo, piše Index.

Uvjetne kazne za predsjednika Tekstilca i Jadrana

Na uvjetne kazne osuđeni su Zlatko Perić, predsjednik NK Tekstilca koji je s Lažetom dogovarao da sudi u korist njegova kluba u susretu s Omladincem za pet tisuća kuna te Vjekoslav Šimić, predsjednik NK Jadran koji je nagradio Lažetu s 300 eura nakon utakmice sa Slogom i ponudio mito od pet tisuća kuna za povoljno suđenje u susretu s NK Goškom.

Počinio zlouporabu i kao policajac

Lažeta je osuđen i za zlouporabu prilikom obavljanja policijskog posla. Prilikom kontrole prometa zaustavio je vozača Mercedesa, ali nije ga sankcionirao s tisuću kuna kazne zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Dio okrivljenika već se ranije nagodilo s USKOK-om na uvjetne kazne zatvora.

Sudac Lozina danas je oslobodio Branislava Škevu, tajnika NK Vinjani, Vicu Pavića, kontrolora suđenja Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i Matu Maršića, delegata utakmice između Jadrana i Sloge, piše Index.

Cijeli video sa suđenja možete pogledati ovdje. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com