HDZ predstavio kandidata za gradonačelnika Imotskog

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Imotskog Ivan Budalić na predstavljanju svog programa Temeljnim ograncima Vinjani Donji i Vinjani Gornji rekao je kako nije htio sa strane kritizirati i biti puki promatrač problema. Želi se, kaže, izložiti zbog mladih ljudi i svih imotskih obitelji.

“Činjenica je da naš grad zaostaje za drugim krajevima i sve svoje resurse, a to su u prvom redu mladi ljudi, šalje vani. Želim biti ispred vas, ali jednak vama”, poručio je Budalić, dodavši da će poseban naglasak staviti na ljude koji će biti kompetentni i koji će mu, u sklopu Gradskoga vijeća, ukazati na goruće probleme.

“To je ono što me nosi, a obećavam da neću iznevjeriti povjerenje svih građana. “Imotski uključuje i ruralna područja i na nama je da jednako razvijamo svako naselje, a Grad je kotačić koji će pokrenuti cijelo područje koje mu gravitira”, zaključio je.

Aktualni gradonačelnik Imotskog i predsjednik Gradskoga ogranka HDZ-a Imotski Ante Đuzel podsjetio je da je imotski HDZ s Ivanom Budalićem o njegovoj kandidaturi razgovarao posljednje dvije godine.

“U njemu smo vidjeli da je kao čovjek pošten i kvalitetan, a njegova vizija Imotskoga posebno me iznenadila. Činjenica je da on oko sebe okuplja samu mladost i upravo to daje jednu posebnu vrijednost njegovu programu”, rekao je Đuzel.

Naglasio je da HDZ-u neće biti problem dobiti ove izbore jer Budalić, između ostalog, ima i potporu Splitsko-dalmatinske županije i Vlade Republike Hrvatske. Građanima je predstavio i projekte koje provodi aktualna vlast zajedno s Vladom Republike Hrvatske.

“U državni proračun stavljena je pristupna cesta do Zagvozda. Samo za projekt je u proračun stavljeno 140 milijuna kuna. Gradi se i dnevna bolnica u Zagvozdu i stacionar u Imotskom”, rekao je Đuzel dodavši kako je Grad Imotski iz EU fondova dobio 208 milijuna kuna na natječaju za kanalizaciju na kojega se prijavio zajedno sa Zmijavcima i Runovićima. Imotski je, dodao je aktualni gradonačelnik, dobio i sredstva za kanalizacijski sustav za poduzetničku zonu u Vinjanima Gornjim, a nedavno je odobreno 400+600 tisuća kuna za kino dvoranu u Imotskom.

Predsjednik Temeljnoga ogranka Vinjani Donji Josip Bušić pozvao je članove stranke i birače da se ne opuste.

“Moramo biti u punoj pripravnosti i ne smijemo se zanositi bojkama. Moramo dobiti izbore sa što većim postotkom”, kazao je. Težište potencijala razvoja Imotskoga Bušić je stavio na Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Adrion, a posebno je istaknuo važnost prekogranične suradnje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com