Građanska akcija „Drvo Znanja“ u Cisti Velikoj

Djelatnici i učenici ekološke sekcije Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Cisti Velikoj, čiji je školski-botanički vrt proglašen prije nepunih pet godina  i najljepšim u primorskoj Hrvatskoj, kreću u još jedan, vrlo zanimljiv projekt, jedinstven kod  nas.

Naime, kroz svakodnevni razgovor, ankete i sl. došlo se do spoznaje da su navika čitanja i interes za knjigu kod učenika slabi. S obzirom da je čitanje neophodno ne samo zbog školovanja već i za osobni razvoj pojedinca razvila se ideja o načinu približavanja knjige i poticanja čitanja kod učenika i stanovnika lokalne zajednice kroz – školsku knjižnicu u prirodi.

U školski vrt bi se na mjestu zaštićenom od vjetra i kiše vertikalno postavili trupci stabala s napravljenim udubinama za knjige koje bi bile uvijek dostupne zainteresiranim čitateljima.

Projekt Drvo znanja osmislila je Ivana Živaljić, učiteljica njemačkog jezika u OŠ I. G. Kovačića, a financira ga Zaklada Kajo Dadić kao građansku akciju koja kao volontere uključuje učenike i djelatnike škole, stanovnike općine Cista Provo, ali i sve građane dobre volje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com