Podmetnut požar na staroj školi u Glavini Donjoj?

Samo pravovremenom intervencijom članova Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Imotski sinoć nešto iz 19 sati ugašen je požar koji je izbio u prostorijama stare osnovne škole u Glavini Donjoj kod zaseoka Kuzmani.

Vatra je izbila na drugom katu stare zgrade  u kojoj se već godinama ne održava nastava. Kako neslužbeno doznajemo, zapaljen je otpad u jednom starom napuštenom ormaru i vatra se proširila i na drvene grede u samom potkrovlju. Očito, netko je ciljano potpalio vatru.

-Hitno smo reagirali ,iako smo u istom terminu imali tri požara na tri različite lokacije po Imotskoj krajini.Sva sreća da smo došli u pravo vrijeme,jer bi se požar sigurno brzo proširio i na ostale prostorije, riječi su dozapovjednika JVP Imotski, Stipe Zeca.

U prizemlju stare zgrade nalazi se i samoposluga na kojoj nije nastalo nikakve štete.

No, ono što ponovno bode oči kada su u pitanju požari po Imotskoj krajini svakako je činjenica da su u nepuna tri mjeseca članovi JVP i DVD-a Imotski gasili više od 150 požara, što na niskom raslinju, stambenim objektima i ono najinteresantnije po gustim borovim šumama. Tako je prije neki dan zapaljena borovina kod spomenika prirode Crvenog jezera, no i tu je, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji članova JVP i DVD-a, spriječeno njegovo širenje koje je moglo imati katastrofalne posljedice za okružje Crvenog jezera.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com