Toni Garac predstavio kandidaturu Proložanima u Zagrebu

Kandidat za načelnika Općine Proložac, Toni Garac (HSLS), posjetio je Zagreb gdje je organizirao susret zagrebačkih Proložana te tom prigodom objasnio razloge svoje kandidature i predstavio što misli raditi.

Jačanje komunikacije i veza između Proložana u Prološcu i onih izvan Prološca važna je stvar.

– Mi se naših ljudi vani sjetimo samo kad je nevolja, ako nekoga zaboli. Moramo imati konstantnu komunikaciju i koristiti kanale koji su pred nama i na taj način raditi za dobrobit općine Proložac. Kad postanem načelnik zajedno s vama oformit ću ponovno Udrugu Proložana u Zagrebu – rekao je Garac u uvodnoj riječi s predstavljanja razočaran činjenicom da se vlast začahurila, odnarodila i zapostavila odnose s prološkom „dijasporom“.

Predstavljajući dijelove svog programa naveo je brojne poticajne mjere za poduzetnike, obrtnike i OPG-ovce, skrb o učenicima i studentima, podršku turističkim djelatnostima,  a poseban naglasak stavio je na uređenje primarnih komunalnih problema – vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, dostupnosti informacija i sličnih stvari koji svakodnevno muče stanovnike općine Proložac.

Susretu s kandidatom za načelnika nazočila je delegacija Udruge Sv.Ivan Ričice iz Zagreba čiji su predstavnici upozorili na nepravedan odnos aktualne vlasti prema Ričicama.

– Ričičane brinu stvarni komunalni problemi. Kako je moguće da dio stanovnika nema pristup vodovodu iako su isto već platili – zapitao se Garac i dodao: „U mom mandatu Ričice neće bit zapostavljene. Jednako ću brinuti o svakom dijelu naše općine.“

Druženje je proteklo u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su sudionici istaknuli zadovoljstvo da se o mogućnostima Prološca razgovara javno i bez tenzija.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com