Donesena odluka koje područne škole će pripasti novoj OŠ “Josip Vergilij Perić” u Imotskom

Velik interes imotske javnosti, ponajprije roditelja, ali i naših učenika, ovih dana privukle su vijesti o razdvajanju Osnovne škole “Stjepan Radić” u dvije škole, svaka za sebe kao posebna odgojno obrazovna ustanova.

Sadašnja škola, brojem učenika, najveća je u našoj županiji i treća po broju u Hrvatskoj. Razdvajanjem ,sigurno će se,bar organizacijski steći još bolji uvjeti za rad s našim najmlađima.Pitanja gdje će i kome pripasti područne škole ,a njih ima šest,svojom odlukom ozakonila je i skupština Splitsko dalmatinske županije. Znači ovako:

Odlukom o podjeli Osnovne škole „Stjepan Radić“ Imotski sa sjedištem u Imotskom, upisane u registarski uložak s matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 060165852 kod Trgovačkog suda u Splitu, osniva se nova Osnovna škola „ Josip Vergilij Perić“ sa sjedištem u Imotskom, fra Stjepana Vrljića 17, koja obuhvaća dio matične škole „Stjepan Radić“ Imotski i područne škole: PŠ Kukavice, PŠ Kutleše, PŠ Lončari i PŠ Glavina Donja (u daljnjem tekstu: Škola).Postupak izbora ravnatelja Škole pokrenut će se nakon donošenja Statuta i utemeljenja Školskoga odbora. Do izbora i imenovanja ravnatelja Škole sukladno Statutu i zakonu, privremenim ravnateljem imenuje se: Branka Buljan, prof. 

Dakle, Osnovna škola “Josip Vergilij Perić” obuhvaća gornju zgradu centralne škole i područne škole: PŠ Kukavice, PŠ Kutleše, PŠ Lončari i PŠ Glavina Donja, a Osnovna škola “Stjepan Radić” obuhvaća donju zgradu centralne škole i područne škole PŠ Vinjani Donji i PŠ Kamenmost.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com