“Veronikin rubac” u Prološcu, Runovićima i Imotskom

Dramska udruga Proložac organizira kazališnu predstavu „Veronikin rubac“ koja će se održati danas, 31. ožujka, u Domu kulture u Prološcu, s početkom u 20 sati.

Sutra, 1. travnja, bit će upriličena u Domu kulture u Runovićima, u 20 sati, dok će se u Imotskom, u organizaciji Franjevačkog samostana, održati u ponedjeljak, 17. travnja, u Pučkom otvorenom učilištu, s početkom u 20 sati.

Autor predstave je fra Ante Marić, redatelj Marijan Grbavac, a za scenografiju se pobrinuo Tihomir Grabovac.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

Podsjetimo, protekle godine ova predstava je, uz dobro uvježbanu mladu glumačku ekipu te iznimno upečatljive scenske kostime, oduševila mnogobrojnu publiku.

Posebno su se istaknule Mila Knezović u ulozi djevojčice Estere i Ana Šerlija u liku Veronike. Kostime u drami potpisuje Vesna Ujević. Oblikovatelji svjetla i tona su Hrvoje Garac i Josip Župić, a u predstavi glume: Ante Knezović, Miro Matić, Marijan Grbavac, Antonija Grabovac, Ana Šerlija, Tatjana Meter i Mila Knezović.

Duhovna drama Veronikin rubac sastoji se od četiri dijela.

U prvom činu je dočaran susret Veronike (Ana Šerlija) i Šimuna (Ante Knezović) koji su radosno govorili o svojim susretima s Isusom, dok im se u drugom dijelu priključuju apostol Ivan (Miro Matić) i apostol Petar (Marijan Grbavac) kojima Marija Magdalena (Antonija Grabovac) donoseći radosnu vijest o praznom grobu i Kristovom uskrsnuću. U trećem dijelu pojavljuje se majka Judita (Tatjana Meter) i njezina slijepa djevojčica Ester (Mila Knezović) koja sanja san kako je progledala dotaknuvši Veronikin rubac. Dok Ester svojoj majci Juditi pripovijeda taj znakoviti san o Golgoti, Kalvariji, o čovjeku slična svome ocu, kojemu jedna djevojka rupcem briše krvavi znoj s lica i potom ga njoj šalje kako bi progledala. U taj tren stiže u njihovu kuću Šimun Cirenac, kojega djevojčica moli da joj pronađe Veronikin rubac.

Posljednji, četvrti dio govori o susretu Veronike koju dovodi Šimun Cirenac i slijepe djevojčice Ester (Mia Knezović) koja dodirivanjem rupca progleda.

Proložani su se još jednom pokazali kao vrsni glumci i redatelji koji su u svijet užurbane današnjice svojom dojmljivom izvedbom ovog igrokaza odaslali jednu toplu i nadasve ljudsku poruku, u snu je najljepše, koju je razdragana publika pozdravila snažnim pljeskom, piše HRsvijet.net.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com