Garac Proložanima predstavio program: “Ustrojit ću Općinu kao servis svim njenim stanovnicima u svakom njenom dijelu!”

Kandidat za načelnika Općine Proložac Toni Garac (HSLS) predstavio je svoj izborni program s kojim namjerava pobijediti na svibanjskim lokalnim izborima. U uvodu svog vrlo staloženog i konkretnog izlaganja Garac je objasnio razloge svoje kandidature.

– Nakon deset godina djelovanja kroz Udrugu KUM, osjetio sam potrebu i moralnu odgovornost te se odlučio  kandidirati. Želim svu energiju i znanje staviti na raspolaganje Prološcu – rekao je Garac.

Predstavljajući program naveo je brojne poticajne mjere za poduzetnike, obrtnike i OPG-ovce, skrb o učenicima i studentima, podršku turističkim djelatnostima te je naglasak stavio na uređenje primarnih komunalnih problema koji svakodnevno muče stanovnike Općine Proložac. Jednako tako Garac šansu za razvoj Prološca vidi u EU fondovima.

– Oformit ću tim stručnih ljudi s kojima ćemo privlačiti EU sredstva potrebna za razvoj. Tim sredstvima obnovit ćemo Tursku kulu, napraviti biciklističke i pješačke staze, muzej na Manastiru i Etnografski muzej u Ričicama i brojne druge projekte te sve stavit u turističke svrhe kako bi ojačali našu ponudu. 

U svom programu Garac je naveo ustrojstvo mjesnih odbora.

– Želim Općinu koja funkcionira primjereno 21. stoljeću. Smatram da jedino kroz legalna tijela poput mjesnih odbora možemo ojačati komunikaciju sa svojim naseljima. Jednaku brigu ću voditi za svaki dio Općine, kaže Garac i dodaje: “Uvažavat ću mišljenja i zajedno s ljudima iz naselja brinuti o njihovima potrebama.“

Na pitanje iz publike misli li, ako pobijedi, ostat živjeti u Prološcu Garac je bio rezolutan.

– Pobijedio ili izgubio ostajem živjeti u Prološcu. Proložac je moj izbor –  i pobrao pljesak 100-injak okupljenih građana.

Program i kandidaturu Tonija Garca podržao je nezavisni kandidat za imotskog gradonačelnika Ivica Kukavica koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo da Proložani imaju pravog kandidata te pozvao Proložane da svoj glas daju mladom Garcu.

– Toni je najbolji i jedini izbor. Proložac je zreo za promjene. – kratko je poručio Ivica Kukavica.

Izborni program uskoro će biti dostupan na internetskoj stranici Tonija Garca. Zanimljivo, na vlastitu inicijativu predstavljanju programa nazočio je Garčev protukandidat Josip Ćorić što možda pokazuje da se ovi izbori ne shvaćaju kao borba na život i smrt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com