Promjene lokacija za 18. prikaz Živih slika Muke Isusove

U našoj emisiji Srijedom aktualno gostovao je župnik i gvardijan Franjevačkog samostana svetoga Franje Imotski, fra Kristijan Stipanović. Tema je bila osamnaesta po redu izvedba Živih slika Muke Isusove ulicama i trgovima Imotskog.

Zbog određenih tehničkih problema, ove godine dijelom se mijenja ruta puta  kojom će se kretati glumci. Naime, scena suđenja Isusu Kristu, koja se do sada održavala kod fontane u ulici Ante Starčevića, premješta se ispred zgrade poglavarstva u istoj ulici, s tim da će nakon scena iz Getsemanskog vrta procesija ići lijevo od izlaza s ulice Put groblja, na ulicu Vladimira Nazora prema prvim skalinima koje vode prema zgradi Poglavarstva.

Nakon scene suđenja procesija ide ulicom Ante Starčevića i nastavlja se scenom  susreta Isusa s Marijom kod Tinova spomenika. Također predaja križa Šimunu Cirencu neće biti na dosadašnjem mjestu , već nekoliko stepenica niže kako bi vjernički puk mogao bolje to vidjeti.

Sve ostalo u projektu ostaje isto, uz molbu gvardijana da vlasnici automobila na Bazani, te u ulici Vladimira Nazora, pomaknu svoje automobile kako bi  se procesija mogla nesmetano kretati, a da vlasnici obližnjih kafića za vrijeme kretanja procesije smanje glazbu i ugase svjetla u njima.

Ove godine, odnosno u nedjelju na Cvjetnicu, u Imotskom se očekuje i velik broj posjetitelja pa je, kako reče gvardijan Stipanović, mir i dostojanstvo preduvjet da Žive slike Muke Isusove budu događaj za svakoga.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com