Oporbeni vijećnici ogorčeni na rad aktualne vlasti: “Na otkrivanje spomen obilježja Velimiru Đereku nije otišao nitko u ime Grada!”

Oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću grada Imotskog iz redova neovisne liste Ivice Kukavice i HSP-a održali su danas  konferenciju  za medije na otvorenom, na Trgu Matice Hrvatskle. Tom prilikom vijećnica Maja Vican (HSLS), koja je zajedno s Marom Gadžo iz HSP-a kandidatkinja za donačelnicu grada, osvrnula se na sinoćnju 33. sjednicu Gradskog vijeća.

Pazite, na posljednju sjednicu u ovom sazivu ne dolazi  gradonačelnik i tek jedan jedini pročelnik. I kome postaviti niz jako bitnih pitanja?!, riječi su prof. Vican. Mi mislimo da je ovome gradu potrebna zdrava upravljačka struktura, hitna izrada strategije razvoja koja će se sastojati na vrlo ozbiljnoj reviziji gradskih rashoda temeljenih na zakonskim, stručnim i racionalnim podlogama. Pa mi nismo u 12 godina mandata sadašnjeg gradonačelnika čuli dvije rečenice izvješća o njegovom radu, da ne govorim konkretno o ovom posljednjem mandatu, istaknula je prof. Vican.

– Na obilježavanje 26. obljetnice pogibije Josipa Jovića, junaka Domovinskog rata, u Aržano ide delegacija Grada bez čelnih ljudi, u Vukovar na poziv gradonačelnika Penave na otkrivanje spomen obilježja Veli Đereku nitko ne ide u ime Grada. Konačno, mi smo se svi vijećnici odrekli vijećničke naknade, a tamo u izvješću stoji da je za potrebe rada Gradskog vijeća potrošeno 150 tisuća kuna, riječi su neovisnog vijećnika Ivice Kukavice.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com