Imoćanin Jadran Grančić pobjednik Bisera mora 2017.

Koncept kuhanja s namirnicama koje se mogu nabaviti samo u krugu 60 kilometara od njegove kuhinje te izvrsno poznavanje teorije, donijelo je mladom imotskom kuharu Jadranu Grančić titulu najboljeg kuhara regije.

Na IKKER-u 2017. u veljači u Makarskoj pobijedio je između 15 natjecatelja koji su se plasirali na natjecanjima šest država.

Protekle godine bio je prvi i na Dalmatinskoj amfori u Splitu, a natjecalo se u spremanju jela od sabljarke i buče. Tako je ovaj mladi imotski kuhar u kratko vrijeme odnio sve prve nagrade na natjecanjima u organizaciji ŠKMER-a (Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija).

– Moja je kuharska filozofija da radim samo s lokalnim namirnicama, drugim riječima, nije na meni da poslužujem tartufe u Dalmaciji, nego lokalne namirnice koje se mogu napraviti u krugu od 60 kilometara od moje kuhinje. Evo, sad kuham u podgorskom hotelu i držim se tamošnje autohtone kuhinje, ali s modernim tehnikama i načinima serviranja. Dakle, ono što nas profesionalne kuhare izdvaja od domaćeg kuhanja je serviranje koje se uči, trenira, kao i drukčiji načini pripreme. Svoja znanja skupljam na kongresima, razmjenjujem s kolegama, ali odlazim i u restorane s Michelinovim zvjezdicama, posebice jer imam prijatelja tamo – ispričao je Grančić.

IZVOR: Skmer Acmer

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com