U Posušju uhićena dva Sirijca i jedan Iračanin

DVOJICA Sirijaca i jedan Iračanin, koji su ranije zatražili azil u Srbiji, odnosno BiH, uhićeni su u Posušju, a pretpostavlja se da su pokušali ilegalno prijeći granicu i ući u Republiku Hrvatsku.

Kako su izvijestili iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke, pripadnici policije uočili su dvojicu Sirijaca i jednoga Iračanina koji su se šetali u Posušju te su ih priveli u policijsku upravu u toj općini.

Navodi se da su privedeni M.M. (1965.) i A.H. (1972.) iz Sirije te A.M. (1996.) iz Iraka. Nakon toga su ova trojica stranaca predani Uredu za strance BiH.

Dvojica će biti vraćeni u Srbiju, jedan smješten u Centar za azilante
Naknadnim provjerama utvrđeno je kako su jedan Sirijac i Iračanin zatražili azil u Srbiji, a još jedan Sirijac u Bosni i Hercegovini. Tijekom dana će biti prebačeni u Azilantski centar u mjestu Delijaš u Trnovu.

Kako su naveli iz Službe za poslove sa strancima Iračanin i jedan Sirijac će najvjerojatnije biti vraćeni u Srbiju po sporazumu o readmisiji, dok će drugi Sirijac biti u Centru za azilante dok vlasti BiH ne riješe njegov zahtjev.

Dodaje se kako se pretpostavlja da su njih trojica pokušali ilegalno prijeći granicu nedaleko Posušja i ući u Republiku Hrvatsku te dalje nastaviti prema Europskoj uniji, piše Index.

Foto: Getty

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com