Imoćanka Matea Kolovrat dobila nagradu Splitsko-dalmatinske županije

– Hvala vam na priznanjima, hvala i onima koji su nas predložili, a posebno me raduje što su čak tri laureata znanstvenici, te što ste prepoznali i rad Sveučilišta Split. To je izraz vrednovanja znanosti i obrazovanja, snažan poticaj da se to splitsko-dalmatinsko vrelo znanja i inovacija, i dalje snažno razvija – zahvalio se akademik Davorin Rudolf, u ime svih nagrađenih na svečanom obilježavanju dana Splitsko-dalmatinske županije, gdje se već tradicionalno uručuju i nagrade zaslužnima za izuzetne doprinose u raznim segmentima bitne za prosperitet prostorno najveće hrvatske županije.

Akademik Rudolf, je naime, kao i prof. dr.sc. Borben Uglešić, ugledni psihijatar te Ivan Šimunović, poduzetnik sa Brača, dobitnik nagrade SDŽ za životno djelo koje im je uručio župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

Na svečanosti u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, brojni uzvanici pozdravili su i ostale ovogodišnje laureate, dobitnike pojedinačnih nagrada: medicinsku sestru Mariju Županović, dr.sc. Stanislava Piplovića, Antu Omazića, Ivana Jakšića i Petra Buljevića, kojima je nagrade uručio Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine u proteklom sazivu.

Skupne nagrade dodijelio je Vice Oršulić, predsjednik Odbora za javna priznanja SDŽ u proteklom sazivu i to: Udrugi veterana Domovinskog rata 114. brigade HV koju je primio predsjednik Ante Banović Krilnik, te Sveučilištu u Splitu koje je primio prorektor Boris Maleš, kao i Sportskoj sekciji liječnici tenisači Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnica Split koju je preuzeo prof. dr. Ante Punda.

Skupnom županijskom nagradom mogu se pohvaliti i članovi Ronilačkog-ekološkog kluba HVIDR-a Split koju je preuzeo predsjednik Kamilo Čuljak, te Kulturno umjetnička udruga sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog, a nagradu je uručena predsjednici Mladenki Gruici.

Ujedno je članica Taekwondo kluba Imotski Matea Kolovrat, od župana Ževrnje dobila povelju SDŽ za osvojeno svjetsko zlato na prvenstvu osoba s oštećenjem sluha.

– Čestitam našim dobitnicima koji su svojim predanim radom zaslužili i ovo priznanje. Hvala kolegama vijećnicama i vijećnicima, te svim županijskim službama na ove protekle četiri godine – kratko je u svom govoru uputio zahvalu čelnik Županijske skupštine sada već u proteklom sazivu Petroslav Sapunar (HGS), dok je župan Zlatko Ževrnja (HDZ) istaknuo brojne projekte na kojima se radilo, gradilo, planirano i ulagalo.

U prigodnom svečarskom programu sudjelovala je ženska klapa Ventula, te Mladenka Gruica i Mandolinski orkestar „Dalmacije“ iz Dugog Rata, kao i sinjski Alkari i kliški Uskoci, piše Slobodna Dalmacija.

Fotografije možete pogledati ovdje. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com