MIzaIM prva politička stranka osnovana u Imotskom

Nezavisna lista MIzaIM poslala je priopćenje za medije u kojem ističe kako su od sada registrirani kao politička stranka. Dopis prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem obavještavamo zainteresiranu javnost i medije da je prema našem prethodnom zahtjevu i potrebnim postupanjima Ministarstvo uprave Republike Hrvatske 18.travnja 2017. pod rednim brojem 335 odobrilo formalno-pravni upis MIzaIM-a – Nezavisne liste mladih za Imotski i Imotsku krajinu kao nove političke stranke.

Nakon toga poštom nam je dostavljeno i pravomoćno Rješenje. Tako smo nakon inicijalne pojave uoči lokalnih izbora 2013., pod nazivom KLGB – Kandidacijska lista grupe birača-nositelj Martin Lončar, kao i kasnijega četverogodišnjega djelovanja, sada kao ustrojena stranka stekli i pravnu osobnost te pripadajuće olakotne okolnosti. Jedna od navedenih svakako je i mogućnost da ćete našu organizaciju koju smo svjesno i ciljano brendirali kao MIzaIM – Mladi Imotskog za Imotski, što je prepoznatljiva platforma, sada napokon moći pronaći na glasačkim listićima, što prije zakonski nije bilo moguće. S tom praktičnom jasnoćom i vidljivošću te otklanjanjem zbunjujuće protokolarne forme očekujemo i bolji izborni rezultat.

Predsjednik stranke je Mate Gudelj, naš gradski vijećnik, a politički predstavnik je i naš kandidat za gradonačelnika Imotskoga Dražan Bilopavlović. Dopredsjednici su kandidat za dogradonačelnika, nositelj prve liste i vijećnik Martin Lončar te zastupnik ostalih nezavisnih lista Imotske krajine, prološki vijećnik i saborski kandidat Ante Meter. Tajnik je Ivica Kvesić, glasnogovornik Branimir Boban, koordinator kandidat za dogradonačelnika Ivan Livajić, a pravni zastupnici i savjetnici Krešimir Šušnjar i Ivan Ćosić.

Ovo je prva politička stranka ikad osnovana u našem Imotskom i Imotskoj krajini, sa sjedištem u gradu, upravo za Imotski i Imotsku krajinu. To je bila, jest i ostat će naša trajna misija.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com