Zahvalnice zaslužnima

Udruga za očuvanje zavičajni baštine „Slivno“ iz istoimenog mjesta u Imotskoj krajini,organizirala je u subotu znanstveni skup s temom očuvanja zavičajne baštine.Kako se ta udruga već afirmirala na zadatku očuvanja baštinskog naslijeđa Imotske krajine ,najnoviji najavljeni programi još će više obogatiti sve ono vrijedno u Imotskoj krajini.Predsjednik udruge prof.Anđelko Mrkonjić, prof.don. Mladen Parlov,prof.don Alojzije Čondić prof.Ivan Pavić,novinar Mladen Vuković,dogovorili su se o izdavanju sedmog po redu zbornika na temu voda Imotske krajine i sustava školstva .Zbornik bi svjetlo dana trebao ugledati slijedeće godine u Ričicama.
Na skupu u Slivnu,razglabalo se i o nizu drugih zanimljivih tema, a don.Mladen Perlov izrazio je veliko nezadovoljstvo pripremama Imoćana za obilježavanje 300-te obljetnice oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka.
-Nije mi jasno da su se primjerice Sinjani za svoju proslavu pripremali ni više, ni manje nego devet godina,a Imoćani dva,tri mjeseca prije središnje proslave još i ne znaju za konkretne programe.Bar mi Imoćani koji bi nešto mogli u tom smislu dati, prirediti,organizirati,nismo upoznati, izjavio je don.Mladen Parlov.
Prof.Anđelko Mrkonjić iskoristio je priliku da uruči i zahvalnice zaslužnim članovima udruge.Zahvalnice su dobili domaćin skupa Ivan Talaja neumorni narodni kroničar i graditelj,potom prof.don Mladen Parlov, prof.don. Alojzije Čondić,prof. Ivan Pavić i novinar Mladen Vuković.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com