Imotski policajac preko granice švercao meso, a njegove kolege o tome šutjele 12 dana: ‘Pogledajte im primanja, a pogledajte kuće i sve će vam biti jasno’

Izbila je druga afera u nepuna tri tjedna u PP Imotski!

Nakon što je bivši pomoćnik načelnika PP Imotski, a sada još uvijek aktualni voditelj Tranzitno prihvatnog centra za strance Trilj 50-godišnji Ante Đuka zbog prijetnje policajcu Ivanu Vladiću kazneno prijavljen USKOK-u Zagreb za dva djela i to kazneno djelo trgovanja utjecajem i kazneno djelo prijetnje, prijavljen je i drugi imotski policajac koji također radi na zaštiti granice.

U pitanju je 34-godišnjak koji radi u tzv. dubinskoj kontroli koja istražuje i presreće slučajeve šverca i to kada šverceri već pređu granicu Hrvatske. No policajac nije dojavljivao švercerima gdje se nalaze policijske patrole i kada ih neće biti, kao što se obično i radi nego je išao i korak dalje.

Naime, sam je sa još jednom osobom, svojim vršnjakom iz Gruda, došao u BiH gdje su 6. travnja tamo kupili 75 kilograma svježeg mesa kojeg su zatim unijeli u RH izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora protivno odredbama Zakona o veterinarstvu. Policajac i njegov kompanjon su zaradili kaznenu prijavu izbjegavanja carinskog nadzora.

Iako se događaj zbio 6. svibnja, policiji je trebalo točno 12 dana da izvijesti o ovom slučaju uz opravdanje da sve to vrijeme traje krim-istraživanje. Tajanstvenost je bila čak i duža nego u slučaju Đuka gdje je policija devet dana istraživala taj slučaj.

No, kada već temeljito odrade posao iz PU Splitsko-dalmatinske su nam priopćili da je protiv policijskog službenika u tijeku postupak udaljenja iz službe.

U četiri mjeseca i dvadeset dana ovo godine ovo će biti četvrti policajac iz PU Splitsko-dalmatinske koji je udaljen iz službe i kojeg uz kazneni postupak čeka i provođenje disciplinskog postupka unutar policije.

Od četiri suspenidrana policajca, dvojica dolaze iz PP Imotski.

-To su oni što imaju odriješene ruke u poslu, vozaju se duž granice i duž krajine o državnom trošku. Znači, bilo gdje mogu odraditi posao i za državu, ali i drugu stranu. Ovo je slučaj na kojem je policajac pao, a koliko mu je ovakvih akcija prošlo, to se treba upitati? Pogledajte kolika su primanja imotskih policajaca koji rade na kontroli državne granice a onda pogledajte kuće u kojima žive, automobile koje voze i njihove svakodnevne troškove pa će vam sve biti jasno. Da se to hoće istražiti ne bi trebalo čekati da netko padne u konkretnoj akciji jer opća slika govori da gledajući golim okom nešto nije u redu sa njihovim financijskim ulazom i izlazom”, govore nam ljudi koji poznaju situaciju imotskoj policiji uz dužnu ogradu da ima dosta poštenih i korektnih policajaca, ali koji zato nemaju ništa osim crkavice za preživljavanje, piše Slobodna Dalmacija. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com