Radnici Imote d.d. prosvjedovali zbog stečajnog postupka

Sedamdesetak djelatnika Imote d.d.  koja je prije nekoliko dana ušla u stečajni postupak okupilo se u petak izjutra ispred glavne kapije svoje firme.Čini se spontano,kako bi izrazili svoju ogorčenost ulaskom u stečajni postupak,ali isto tako javno tražeći isplatu pet zaostalih plaća.Bilo je i govora nekih radnika koji su  tražili reviziju poslovanja firme od 1992. godine,kritizirajući sva dosadašnja vodstva koji po njima nisu uspjeli osigurati nastavak rada i života još jedne nekada uspješne imotske firme.

Na skupu nije bilo sindikalnih predstavnika,a kako doznajemo od voditeljice  županijskog ureda Hrvatske udruge radničkih sindikata iz Splita  Darke Todorić ni ona,ali ni sindikalni povjerenik za Imotu nisu bili upoznati sa organiziranjem skupa na koji bi sigurno došli,te radnicima  obrazložili njihova prava iz stečajnog postupka.

-Ako je država donijela zakon Lex Todorić i pokušava spasiti privatnu firmu, neka donese i Lex Imota d.d. pa konačno da spasi svoje vlasništvo i konkretno pomogne Imotskom,čulo se na skupu radnika Imote d.d. u stečaju.-

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com