U potrazi za Imotskom tortom kamere HRT-a, u četvrtak 18. svibnja, posjetile su kuharski praktikum Obrtničko-industrijske škole u Imotskom.
Tom su prigodom imotski mladi kuhari, putem izravnog prijenosa u emisiju Dobro jutro Hrvatska, a kasnije i prilozima u Regionalnom dnevniku te Županijskoj panorami, brojnim gledateljima HRT-a objasnili način pripreme ove poznate imotske slastice.
U promociji Imotske torte, grada Imotskog, svoje škole i Imotske krajine sudjelovali su učenici: Marko Carević, Ante Šušnjar, Marina Vuica, Ivana Mrkonjić, Josipa Pojatina, Mia Jažić, Marko Biočić i Martina Tomas, uz angažman i podršku svojih mentora Mirka Tolića, Mile Šuto i Nikole Draguna, te profesorice Mirjane Vlašić.
Oduševljeni okusom Imotske torte, vještinama imotskih mladih kuhara i gostoprimstvom ravnatelja Obrtničko-industrijske škole, profesora Nediljka Biočića, s HRT-a najavljuju ponovni, što skoriji, dolazak u Imotski.