Noćni preokret u Imotskom: Ipak se ide u drugi krug, Budaliću nedostajalo osam glasova!

Ivan Ivek Budalić, kandidat HDZ-a, bio je novi gradonačelnik grada Imotskog sve do 00,15 minuta kada su pristigli i službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva. A oni glase da je dobio 49,83 posto glasova. Ivica Kukavica, kandidat grupe birača s neovisne liste 40,88 posto, a Dražen Bilopavlović iz stranke MI za IM 7,36 posto.

U vrlo zanimljivoj izbornoj utakmici, kako je i iz rezultata vidljivo, Budaliću je nedostajalo svega osam glasova kako bi imao natpolovičnu većinu. Znači, u Imotskom se po prvi put nakon utemeljenja jedinica lokalne samouprave ide u drugi krug u izboru za mjesto gradonačelnika.

Do sada su HDZ-ovi kandidati s velikim postocima pobjeđivali sve svoje protivnike. Što se pak tiče odnosa snaga u Gradskom vijeću, tu je HDZ u uvjerljivoj prednosti nad svojim takmacima, jer imaju natpolovičnu većinu.

U taboru HDZ-a u Pučkom otvorenom učilištu nakon objave prvih neslužbenih rezultata bilo je veselo. Ivan Budalić dočekan je pljeskom članova HDZ-a, bilo je ljubljenja, pjesme i čestitanja. S Budalićem su bili i novi dogradonačelnici (zamjenici gradonačelnika) dr. Vice Čikeš i dipl. ing. Milan Zdilar. Oko pola noći mnogi nisu vjerovali službenim rezultatima, no i dalje su uvjereni kako će HDZ-kao najjača stranka u Imotskom slaviti novoga gradonačelnika i u izbornoj utrci za četrnaest dana.

Normalno da je posve druga atmosfera bila u taboru nezavisnog kandidata Ivice Kukavice. Od one tmurne oko 22,40 minuta, do euforije iza pola noći.

– Ljudi moji, dragi prijatelji, mi jesmo rezultatski izgubili izbore i kada dođu službeni rezultati mi ćemo čestitati našim konkurentima. No ne smijemo biti nezadovoljni,izgubili smo s malom razlikom. Falili su nam upravo oni glasovi naših mladih Imoćana koji su otišli na rad u inozemstvo, izjavio je u 22,30 sati Ivica Kukavica (na slici).

– Evo vidite da se situacija promijenila. No ja se nisam promijenio, idemo u drugi krug i učinit ćemo sve da dođe do promjena u Imotskom, jer to Imotskom treba, izjavio je Kukavica u 00,15 minuta.

Što se pak tiče rezultata u osam imotskih općina, izdvajamo poraz HDZ-ova kandidata u općini Runovići, dok u drugi krug u općini Podbablje ide nezavisni Ante Kujundžić i predstavnik HDZ-a Hrvoje Biošić.

U ostalim općinama prema neslužbenim rezultatima ostali su svi načelnici iz redova HDZ-a, piše Slobodna Dalmacija. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com