Garac: “Ne dopuštam da mi lekcije o političkoj kulturi i malverzacijama dijeli HDZ!”

Toni Garac, kandidat za načelnika Općine Proložac, poslao je priopćenje za medije u kojem se osvrnuo na prozivke još uvijek aktualnog načelnika i HDZ-ovog kandidata Mate Lasića oko malverzacija koje su nastale na biračkom mjestu Lug. Podsjetimo, zbog viška listića na navedenom biračkom mjestu održat će se ponovljeni izbori u nedjelju, 28. svibnja.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“U Prološcu izborna utakmica još uvijek nije završila. Naime, zbog viška listića u glasačkim kutijama na biračkom mjestu Lug, Općinsko izborno povjerenstvo poništilo je rezultate izbora te će se na istom biračkom mjestu u nedjelju, 28. svibnja, održati ponovljeno glasovanje. Na službenoj Facebook stranici kandidat HDZ-a Mate Lasić optužio je stranačke konkurente za izborne malverzacije. U isto vrijeme, od strane nositelja liste HDZ-a Josipa Stojića, prema meni kao kandidatu stigle su optužbe za nedostatak političke kulture.

Ovim putem želim jasno i nedvosmisleno poručiti Mati Lasiću i HDZ-u:

Prvo, nisam izborni manipulator već upravo suprotno. Reakcijom mog člana biračkog odbora utvrđena je nepravilnost na temelju koje je Izborno povjerenstvo poništilo izbore.

Drugo, o političkoj kulturi me ne mogu učiti oni koji su me bez razloga i argumenata optužili za izbornu krađu i malverzaciju, ali veliki je napredak da o izbornim malverzacijama govori  HDZ.

Treće, o političkoj kulturi me ne mogu učiti oni koji nisu bili spremni na javno sučeljavanje.

Četvrto, o političkoj kulturi me ne mogu učiti oni koji nisu bili sposobni predstaviti svoj izborni program.

Peto, Proložac još uvijek nije izabrao načelnika niti su izbori u Prološcu gotovi. Onog trenutka kada budu poznati potpuni rezultati izbora i kada se izborni proces završi, meni će najmanji problem biti čestitati pobjedniku. Nažalost, do moje čestitke prema Mati Lasiću neće doći iz jednostavnog razloga što ću izborni pobjednik biti ja, a ne Mate Lasić.

Gospodo iz HDZ-a, nema potrebe za dizanjem tenzija i nervozom. Pozivam vas da ovu izbornu utakmicu završimo u demokratskom duhu kako i priliči.”

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com