Službeno potvrđena suglasnost o razdvajanju imotske osnovne škole

Došlo je Riješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem se potvrđuje suglasnost za razdvajanje Osnovne škole Stjepan Radeić ,najveće škole u našoj županiji na dvije škole.Jedna u takozvanoj donjoj zgradi ostati će imenom Stjepan Radić,a druga u staroj zgradi nekadašnje Gimnazije imenom Fra  Josip Virgilije Perić.Potvrdu te suglasnosti došli su danas prenijeti osobno u Imotski dožupan Luka Brčić zadužen za društvene aktivnosti, potom, pročelnik za prosvjetu županije Tomislav Đonlić,kao i viši pedagoški savjetnik Ante Radovčić.

Rečeno je također da će se do kraja ove školske godine,ali i tijekom ljetnih praznika realizirati zakonom regulirane  sve radnje razdvajanja škola ,kako bi s početkom nove školske godine dvije škole neovisno jedna od druge krenule u redoviti obrazovni proces.

-To nam je i bio cilj da djeci stvorimo optimalne uvjete za rad,jer pedagoški je itekako lakše  raditi s manje djece,iako će i sada u obje škole biti veliki broj učenika,rekao je savjetnik Radovčić.

-Osim pedagoškog efekta, nezanemarivo je i otvaranje nekoliko radnih mjesta,što Imotskom itekako treba ,riječi su Luke Brčića, dok je pročelnik Tomislav Đonlić istaknuo zaslugu županije u realizaciji ovoga za Imotski ipak povijesnog čina.

Goste iz županije pozdravili su sadašnja ravnateljica prof.Monika Pavlović Grabovac i vršiteljica dužnosti ravnatelja nove škole prof,Branka Buljan,kao  i prof.Marko Mendeš.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com