Prezentacija Programa ruralnog razvoja u POU

Javna ustanova RERA za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike iz poljoprivrednog sektora (obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredne obrte, tvrtke, zadruge) organizira radionicu, odnosno prezentaciju objavljenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH – mjera 4, podmjera 4.1 koja će se održati danas u Pučkom otvorenom učilištu, s početkom u 13 sati.

Dopušteni troškovi za sektor voća i povrća: podizanje trajnih nasada, staklenika i plastenika, prostora za skladištenje, kupnja mehanizacije, opremanje objekata za prijem i skladištenje, sušenje i doradu. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Dopušteni troškovi za sektor stočarstva i peradarstva: rekonstrukcija i izgradnja objekata za držanje životinja, oprema i mehanizacija. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Za mlade poljoprivrednike je moguće povećanje intenziteta za 20% uz uvjet da je osoba mlađa od 40 godina nositelj/vlasnik te da plaća doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje po osnovi poljoprivrede.

Prijave za navedeni natječaj će se zaprimati od 2. lipnja.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com