MI za IM odabrao stranu u drugom krugu lokalnih izbora za imotskog gradonačelnika

Drugi krug izbora za gradonačelnika Imotskog izaziva veliku pažnju javnosti. Javnost je već upoznata koliko je malo nedostajalo da se ovi izbori riješe već u prvom krugu, no nekoliko nevažećih listića je ipak presudilo odlazak u drugi krug. Ivan Budalić i Ivica kukavica još jedan put će morati pozvati svoje birače na izborne kutije. Izbori će se održati 4. lipnja, a MI za IM bi mogao biti odlučujući faktor.

Oči javnosti ovoga puta su uperene u MI za IM koji su osvojili 2 vijećnika i njihove ruke bit će na cijeni. Svoju javnu podršku objavili su danas na službenoj Facebook stranici. Odlučili su podržati promjene, odnosno nezavisnog kandidata Ivicu Kukavicu. Imaju za njega i jedan uvjet:

Ivica Kukavica mora se javno očitovati da neće otići u HDZ

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani birači, zasuti smo porukama i pozivima koga ćemo podržati u drugom krugu izbora za imotskog gradonačelnika. Nakon sastanka Predsjedništva stranke, uz punu podršku Glavnog odbora, Skupštine i liste za vijeće, donijeli smo zajedničku odluku, iza koje stoji 200 stranačkih ljudi i vjerujemo 99% od preko 700 naših glasača, koji su na izborima bili za promjene koje predugo čekamo.

Nezavisna lista mladih MI za IM nastala je kao reakcija na loše politike koje su ovaj grad u dvadesetak godina potpuno devastirale. Želimo i hoćemo mijenjati Imotski, da bude grad dobar svima, a ne samo pojedincima. Stoga nam nikako nije opcija podržati nastavak politike koja je ovaj grad dovela do toga stanja.

Zbog svega toga smo u drugom krugu izbora za gradonačelnika Imotskog odlučili podržati oporbenog kandidata gospodina Ivicu Kukavicu, ali uz jedan uvjet.
Želimo da se javno obrati imotskom pučanstvu, da u slučaju eventualnog preuzimanja vlasti u Imotskom, neće prijeći u HDZ. Ovim putem javno ga pozivamo da to napravi i imat će našu podršku.

Ovaj apel ciljano smo stavili javno, da sve bude jasno i čisto, da naši sumještani vide kako stvari dogovaramo pred njima, otvoreno i bez krinki, da narod na neki način pečetira mogući sporazum.

MI za IM osuđuje lažne profile i osobne napade s istih

Što se tiče podrške u vijeću, ako gospodin Kukavica pobijedi, o tome ćemo razgovarati nakon drugog kruga izbora. Otvoreni smo za razgovor, ali naravno uz uvjete da se radi transparentno, časno i pošteno, samo s jednim ciljem, a to je da nam Imotski postane bolji.

MIzaIM nije na prodaju, ne može se kupiti, a sve prijetnje, ucjene i zastrašivanja neće promijeniti naš smjer, smjer rada na opće dobro.

Isto tako, ovom prilikom javno osuđujemo poplavu lažnih profila po društvenim mrežama, gdje pojedinci ne biraju sredstva kako bi ocrnili svoje neistomišljenike. Mi za IM nikada u tome nije sudjelovao niti će. Takve ljude iskreno žalimo jer pišu gadosti sakrivajući se iza nekih drugih imena.

Apeliramo na sve da se smire strasti jer ćemo svi mi nastaviti živjeti u Imotskom i nakon ovih izbora. No, hoćete li moći jedni drugima pogledati u oči, gospodo? Mi hoćemo svima.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com