”Veronikin rubac” ponovno nagrađen

U nedjelju je u Vodicama završeno 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera. U konkurenciji od 179 prijavljenih predstava odabrane su 22 najbolje hrvatske amaterske predstave, a među njima i predstava ”Veronikin rubac” Dramske udruge Proložac koja je predstavljala Splitsko-dalmatinsku županiju.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog i Mirta Zečević, glumica, članica ansambla Drame HNK Zagreb, dodijelilo je Mili Knezović koja je utjelovila lik slijepe djevojčice Ester, nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je Ana Šerlija, koja utjelovljuje lik Veronike, bila nominirana za najbolju žensku ulogu.

Povjerenstvo nije krilo oduševljenje predstavom, a svatko od njih je pohvalio svakog od glumaca. ”Svaki od glumaca živi za scenu i to se vidi! S tolikom snagom utjelovili ste svoj lik i zaista vam treba čestitati na tome! Ono što vaše oči i vaše lice na sceni pokaže, ne može se riječima opisati.

„Mene ste svojom izvedbom naprosto prikovali za stolicu”, izjavila je glumica Mirta Zečević na okruglom stolu nakon predstave.

Ovo je još jedno u nizu priznanja DU Proložac, a već za 2 tjedna očekuje ih i nastup na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com