Ivan Budalić novi gradonačelnik Imotskog

Ivan Ivek Budalić imotski poduzetnik sudionik Domovinskog rata novi je gradonačelnik grada Imotskog.On je u drugom krugu za nekih 301 glas pobijedio nezavisn0og Ivicu Kukavicu.Prema podacima Dip-a Budalić je dobio 52,17,Kukavica 46,62 dok je nevažećih listića bilo 1,21 posto.

Pobjeda Budalića je ostvarena i HDZ nastavlja kontinuitet vladanja Imotskim još od prvih lokalnih izbora.Nikada građani Imotskog nisu  u ovakvim relativno tijesnim postocima dali glas pobjedniku,što ukazuje i na drugačiju demokratsku klimu koja je zavladala Imotskim.No, nikada i nije bilo toliko tenzija  koje su stvarane nizašto u gradu koji vapije za jedinstvom svih.Stoga je i vrlo znakovita izjava pobjednika Ivana Iveka Budalić odmah nakon saznanja  da je on novi gradonačelnik Imotskog.

-Vidite izbori su normalni demokratski procesi,njih je trebalo proći i ja sam pobjednik.Zahvaljujem našim protivnicima i pozivam ih na suradnju i da zajedno izgradimo jedan bolji i odgovorniji grad koji će biti  primjeren za sve građane.

U stožeru HDZ-a slavilo se žustro.Bilo je pjesme i vatrometa.S razlogom,pobjeda je kako kažu u drugom krugu slađa.

-Da pobijedili smo i to je večeras čini se najvažnije.No, već u ponedjeljak novog gradonačelnika i sve nas njegove suradnike čeka posao za bolji Imotski.Vjerujte ja se i ne bi prihvatio ovoga mjesta, da nisam spreman na žrtvu da Imotski  u naredne četiri godine ne bude bolji,da se otvore nova radna mjesta, da nam mladi ne odlaze vani, da pokrenemo sve ljudske i ostale resurse koje Imotski ima,za dobrobiti  mojih sugrađana, izjavio je novi dogradonačelnik  dr. Vice Čikeš.

U borbu za bolji Imotski kreće i drugi dogradonačelnik Milan Zdilar.

U taboru Ivice Kukavice atmosfera nije ni približno razočaravajuća. Osvojeno je skoro 47 posto glasova ili preračunato 2544  ,naspram 2845  Budalićevih.

-Da ja jesam izgubio i čestitam protivnicima ,ali sam isto tako ponosan na svoje sugrađane koji su mi dali ovoliki broj glasova,očito tražeći promjene.Neću ih ni u opoziciji iznevjeriti.Možemo kazati da su  izgleda ipak  prevagu donijeli glasovi  koji su došli preko granice, sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.Ljudi su imali pravo glasovati i to je to .Vidite u samom gradu je razlika u malom broju glasova.

U Gradskom vijeću lista HDZ-a ima 9 vijećnika Kukavica šest i stranka MI za IM dva.Ako se ostvare najave ove stranke da bi ,u slučaju da Kukavica obeća kako neće koalirati sa HDZ-om ,dobio dva vijećnička glasa, rezultat je 9:8.Tijesno,ali i znakovito za sve.Svi oni kleli su se u borbu za bolji i prosperitetniji Imotski.Vidjet ćemo hoće li se držati obećanoga.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com