Velik uspjeh mladog imotskog trombonista

Još jedan izdanak već kultne imotske glazbene škole doživio je ovih dana veliko priznanje. Naime mladi trombonist Mate Đuzel primljen je na  seminar švedskog trombonista Christiana Lindberga, prema mnogima najboljeg trombonista svih vremena, a prema uglednom portalu classic.fm najboljeg svirača nekog limenog puhačkog instrumenta uopće. Mate je bio učenik prof. Ivana Glibote Crnoga. Prijave su išle putem youtube snimke, a prijavilo se na stotine trombonista iz cijelog svijeta. Mate je izabran među osmoricom aktivnih sudionika. Seminar će se održati u Lübecku (Njemačka) od 1. do 5. kolovoza.

Dobio sam Rektorovu nagradu za individualni umjetnički rad ( izvedba djela: Nino Rota: Koncert za trombon i orkestar u C-duru, koje sam izveo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz pratnju Zagrebačke filharmonije 13. siječnja 2017.), a ovaj poziv nije samo moj uspjeh, već mislim i uspjeh moje bivše škole, Imotskog i konačno Hrvatske, izjavio nam je Mate.

Upravo to je tako, rekli bismo. A Mati sada treba i pomoći da ode u Njemačku, treba mu i platiti kotizaciju. Eto prilike gradu Imotskom ili nekom od sponzora da se uključe u ovaj projekt i osiguraju Mati nastup jer biti izabran između osam najboljih trombonista svijeta zaista nije samo njegova promocija.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com