Taekwondo klub Imotski nastupio na 2 međunarodna turnira

Prošlog vikenda članovi Taekwondo kluba Imotski nastupili su na dva međunarodna turnira. Mlađi kadeti i kadeti sudjelovali su na Tomislav Open-u , dok su seniorke Stela Kavelj i Matea Kolovrat nastupile na jakom G1 turniru Austrian Open-u.

Međunarodno taekwondo natjecanje „Tomislav open 2017“, koje se održalo u gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu, okupilo je više od 200 natjecatelja iz 21 kluba s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se održalo za uzraste limača, mlađih kadeta i starijih kadeta. Domaćin turnira bio je Taekwondo klub Koryo iz Tomislavgrada, a T.K. Imotski je predstavljalo 16 natjecatelja.

Najbolje imotske predstavnice bile su Lea Grbešić (-36 kg) i Lucija Šuto (-51 kg) koje su uz izvrsne borbe osvojile zlatne medalje. Srebrenu medalju i drugo mjesto osvojila je Klara Tolić, dok su se broncom okitili Anđela Brnas (-33 kg), Lucija Grančić (-43 kg) te kadet Mijo Zdilar (-57 kg).

Istoga dana, u austrijskom Innsbruck-u, održao se WTF G1 Austrian Open koji je okupio 975 natjecatelja iz 39 država. Taekwondo klub Imotski predstavljala je seniorka Stela Kavelj u kategoriji do 53 kg koja je u prvom kolu bila bolja od Hung Yi Shiuan, predstavnice kineskog Taipeia, rezultatom 9:6. No, zaustavljena je u drugom kolu od Njemice Julije Ronken (3:6). Druga naša predstavnica Matea Kolovrat, u kategoriji do 62 kg, nije imala svoj dan te je zaustavljena u prvom kolu od domaće predstavnice Elise Ambach rezultatom 4:8. Mateu i naš klub očekuju pripreme za Olimpijske igre za osobe s oštećenjem sluha koje će se održati u srpnju u Turskoj, dok će krajem lipnja klub nastupiti na juniorskom i kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com