Konstituirano imotsko Gradsko vijeće

Danas je konstituirano Gradsko vijeće grada Imotskog. Istina, nije izabran drugi dopredsjednik Vijeća iz redova oprorbe, no to će se prema njihovim izjavama dogoditi na jednoj od sljedećih sjednica.

Dakle, u vijeću sjedi 17 vijećnika, 9 iz redova koalicije HDZ-a, HSS-a, BUZ-a i HSP-AS, 6 vijećnika s nezavisne liste Ivice Kukavice, HSLS-a i 2 vijećnika iz stranke MI za IM. Spomena radi u vijeću sjede i samo dvije dame i to iz redova nezavisne liste Ivice Kukavice.

Nakon što je predstavnik Državne uprave Miroslav Budimir otvorio sjednicu te ukazao na zakonski protokol, te nakon što su vijećnici prisegli riječju i potpisom obvezu vijećnika, prišlo se glasovanju za članove mandatne komisije, komisije za imenovanja, te na kraju i za čelne ljude Gradskog vijeća.

Hdz i partneri predložili su za predsjednika Vijeća Pericu Tucaka, te za zamjenika Branislava Miću Škevu, prepuštajući oporbi da imenuje svoga predstavnika kao drugog potpredsjednika Vijeća. Pošto su to oni odbili, a nakon zatražene stranke dogodio se vrlo zanimljiv prijedlog. Naime, oproba je za predsjednika GV predložila Branimira Miću Škevu iako  on dolazi sa liste pobjedničke koalicije. Neizvjesnost oko glasovanja za taj prijedlog prekinuo je sam Škeva odbijajući kandidaturu od strane oporbe. Glasovanje za čelne ljude vijeća bilo je u omjeru 9:8 s tim da će oporba na nekoj od slijedećih sjednica dati kandidata za potpredsjednika vijeća. Ono što je bilo vidljivo bar na konstituirajućoj sjednici jeste činjenica da će  oporba, biti ujedinjena, a samim time i stalno “puhati ” za vratom vladajućoj koaliciji.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com