4. Međunarodna smotra folklora – Drum 2017.

Blagdan sv. Petra u Drumu i ove godine svečano će se obilježiti višednevnim kulturno-športskim manifestacijama.

Prva na rasporedu je već u subotu, 24. lipnja, kada će se u Fratrovoj ogradi okupiti 220 folkloraša iz mnogih mjesta Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja, četvrta po redu, međunarodna smotra folklora započet će svečanim misnim slavljem koje će u 19 sati, u crkvi Sv. Ante u Drumu, predvoditi mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić. Nakon mise kreće mimohod prema Fratrovoj ogradi gdje će se održati smotra koja se i ove godine organizira uz pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Prema riječima tajnika KUD-a “Podbablje”, Borisa Kukulja, osim domaćeg kulturno-umjetničkog društva svi posjetitelji imat će priliku gledati i naše susjede KUD-a “Dikovača” iz Zmijavaca, KUD “Rus Novae” iz Runovića te folkloraše iz Dicma, Travnika, Kiseljaka, Omiša i KUD “Zrinjski” iz Brodskog Stupnika.

Kako doznajemo od predsjednika Organizacijskog odbora, Josipa Šerića, idućih dana nas očekuje mnoštvo kulturno-športskih uzbuđenja. Tako će se odigrati i tradicionalni nogometni Kup općine Podbablje te Seoska olimpijada, a za kulturni program bit će zaduženi prijatelji iz Ivanbegovine koji će u svojoj maniri odigrati još jednu predstavu.

Višednevna događanja završit će velikim vatrometom i glazbenim nastupom grupe “Moć tišine”.

Medijski pokrovitelj Radio Imotski!

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com